FFwonen

FFwonen (uitgesproken als: effe wonen) biedt een kleinschalige tussenvoorziening voor inwoners van de regio Apeldoorn, als opstap naar een geschikte woning.
Wanneer je dakloos bent of dreigt te worden, krijg je te maken met veel meer problemen dan alleen het verlies van onderdak. Zo kan je uitkering stoppen omdat je geen vast adres meer hebt en kan je zorgverzekering moeilijkheden geven doordat ze geen postadres hebben. Daarnaast kun je geen nieuwe ID-kaart aanvragen en is het onmogelijk om een DIGID te verkrijgen, enzovoort. Je komt in een neerwaartse spiraal terecht.

FFwonen is de ideale plek om tot rust te komen en samen met onze medewerkers alles weer op de rit te krijgen. Bovendien heb je hier de gelegenheid om rustig op zoek te gaan naar een nieuwe woonplek.

Bij FFwonen heb je je eigen slaapkamer waarvoor je zelf de kosten draagt. De woonkamer, keuken, douches en toiletten deel je met elkaar.
Het sociale leven binnen de groep is een belangrijk aspect van het wonen bij FFwonen. Samen zorg je voor het huishouden en ’s avonds eet je met elkaar.
Elke week is er een bewonersoverleg waar je aan deelneemt. Tijdens dit overleg draagt iedereen een vast bedrag bij aan de groepskas, beheerd door een van de bewoners en alle huishoudelijke taken worden verdeeld.

Voor wie is FFwonen bedoeld?

Je maakt kans om bij FFwonen terecht te kunnen als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

  1. Je bent dakloos of dreigt dakloos te worden en hebt geen andere mogelijkheden om woonruimte te vinden.
  2. Je woont in de gemeente Apeldoorn of in een van de omliggende regio’s; Brummen, Epe, Hattem, Heerde of Voorst. Woon je buiten deze gemeentes, dan bepaalt de gemeente Apeldoorn of je in aanmerking komt voor FFwonen.
  3. Je gaat wonen in een groep dus we verwachten dat je goed kunt functioneren in een sociale omgeving. Om die reden hechten we waarde aan de volgende punten;
    1. Je bent niet verslaafd. Meedoen in de groep en je volledig inzetten voor belangrijke zaken om je leven op orde te krijgen, zal niet lukken als je alleen maar bezig bent met scoren, gokken en dergelijke.
    2. Je hebt geen ernstige psychische problemen die het wonen in een groep onmogelijk maakt.
    3. Je bent gemotiveerd om je in te zetten voor de groep waar iedereen (met zijn of haar eigen verhaal) bezig is om het leven weer op de rit te krijgen.

Aanmelden

Via onderstaand formulier kun je kenbaar maken bij ons dat je graag met ons in gesprek gaat om in aanmerking te komen voor een kamer.